Sari la conținut

Totul despre BTS


escorte.bucuresti

Recommended Posts

1. Chlamydia

Este provocata de catre o bacterie. Daca nu este tratata poate provoca boala pelviana inflamatorie sau sterilitate.
Simptome: Este posibil sa nu prezinte simptome, insa apar usturimi la urinare, scurgeri vaginale sau ale penisului. Medicul poate recomanda efectuarea de analize medicale pentru determinarea ei.
Tratament: Simptomele inceteaza dupa cateva zile de administrare a antibioticelor, iar dupa 2 saptamani infectia este eliminata.

2. Herpes

Este un virus care persista de-a lungul intregii vieti. Tipul 1 provoaca basicute sau bubite purulente, de obicei in zona gurii. Tipul 2: provoaca basicute genitale. Ambele pot fi transmise de la gura in zona genitala si viceversa. Exista analize medicale specifice
Simptome: Basice dureroase la gura, in zona genitala, pe fese. Prima eruptie a herpesului dureaza aproximativ doua saptamani. Bolnavul poate avea febra, mancarimi, simptome de gripa.
Tratament: incurabil. Eruptiile vor izbucni si se vor retrage pe parcursul intregii vieti. Pentru a reduce frecventa aparitiei eruptiilor este indicat tratamentul medicamentos in doze zilnice cu acyclovir.

3. Negi genitali, Human Papiloma Virus (HPV)

Negi la nivelul pielii, care se prezinta sub forma unor mici umflaturi in zona genitala sau in cea a anusului. Virusul se transmite prin contact genital direct la nivelul pielii. Din pacate virusul este rezident in organism de-a lungul intregii vieti.
Simptome: La barbati - negi de culoare galben-cenusiu pe penis, in zona uretrei, in zona anusului. La femei: negi de culoare alba sau roz in zona vulvei, in cea a vaginului, pe colul uterin sau in zona anusului. Infectia HPV este implicata in marea majoritate a cazurilor de cancer cervical3.
Tratament: negii se pot elimina prin metode chirurgicale, prin cauterizare sau prin laser. Negii se pot resuscita, fiind necesara o noua extirpare a acestora. Perioada de convalescenta poate fi lunga si de durata.

4. Gonoree

Infectie grava care, netratata, duce la sterilitate, la artrita sau la probleme cardiace. Gonoreeaconstituie una din cele mai frecvent intalnite boli cu transmitere sexuala.
Simptome: pot sa nu fie evidente. Dar apar: usturimi la urinare, scurgeri vaginale sau ale penisului, dureri in zona pelvisului.
Tratament: antibioticele au efect imediat asupra simptomelor si vindeca boala in cateva saptamani.

5. Sifilis

Infectie foarte grava, care netratata la timp, afecteaza intreg organismul si poate duce la deces. Sifilisul este o boala infectioasa si contagioasa care se transmite prin contact sexual sau pe cale transplacentara, exceptional prin contact sanguin (intepatura, transfuzie).
Simptome: primul stadiu - apar rani in zonele genitale. Al doilea stadiu: eruptii cutanate pe tot corpul. Al treilea stadiu: probleme ale inimii si ale sistemului nervos.
Tratament: In stadiul incipient al bolii, penicilina o poate vindeca. O data ajunsa in ultimul stadiu, tratamentul medicamentos are efect limitat.

6. Boala pelvina inflamatorie

Infectie a uterului, dar se poate localiza si la nivelul colului uterin ori a trompelor uterine. Apare atunci cand bacteriile (cel mai adesea chlamidia sau gonoreea) patrund in sistemul reproductiv. Duce la sterilitate.
Simptome: dureri abdominale, febra, sensibilitate marita a uterului si a ovarelor, ciclu menstrual dureros, scurgeri, oboseala, ameteli, stari de voma, dureri in timpul actului sexual.
Tratament: se recomanda repaus la pat si tratament medicamentos cu antibiotice. Daca boala este intr-un stadiu avansat, blocajul trompelor uterine si sterilitatea pot deveni permanente.

7. Infectia tractului urinar

Infectie provocata de bacteriile blocate in uretra. Des intalnita la femeile care fac sex cu un nou partener.
Simptome: dureri si usturimi in timpul urinarii, urinari frecvente. Urina poate fi tulbure si urat mirositoare.
Tratament: infectia se vindeca prin administrarea de antibiotice de la o zi la o saptamana. Si multa apa plata.

8. Vaginita

Vaginita este o inflamatie vaginala. Supuratii infectioase cauzate de lipsa de igiena. Antibioticele, pilulele contraceptive, sarcina pot cauza dezvoltarea candidei. Se mai numeste tricomonaza. Se transmite prin sex vaginal sau oral.
Simptome: La femei - scurgere vaginala densa. De culoare alba sau galbuie, miros neplacut, mancarime, durere. La barbati: mancarimi genitale, contact sexual dureros. In cazul sexului oral, barbatii si femeile pot avea o pelicula albicioasa sau verzuie pe limba.
Tratament: cremele care se elibereaza fara reteta vindeca aceasta boala in cateva zile. Femeile trebuie sa evite sa poarte pantaloni stramti, dresuri sau costume de baie. Nu faceti spalaturi si nu folositi deodorante intime.

9. Paduchi genitali

Paduchi mici, de culoare alba care infesteaza parul pubian. Se raspandesc de la persoana infestata prin haine, paturi sau toalete.
Simptome: Mancarimi. Pot provoca febra usoara, inflamatii ale amigdalelor, dureri usoare. Paduchii pot fi depistati in urma unui examen medical amanuntit.
Tratament: tratamentul medicamentos de uz extern elimina paduchii si ouale acestora. Lenjeria de pat, hainele si proasoapele trebuie spalate.

10. Paraziti interni - giardia, criptosporidia, amoebe si altele.

Ajung in organism, in primul rand, in urma contactului sexual oral sau anal.
Simptome: diaree, dureri abdominale sau crampe, balonare, oboseala si pierderi de greutate.
Tratament: Medicamente eliberate cu reteta de la doctor duc la eliminarea parazitilor.

11. Hepatita B

Virus transmis prin contact sexual sau prin ace infectate. Mai raspandita la barbatii homosexuali, la cei care fac sex anal si au mai multi parteneri.
Simptome: febra, oboseala, migrene, dureri abdominale, icter. In anumite cazuri, inflamatia ficatului poate duce la sangerari, la coma sau deces.
Tratament: cazurile usoare: odihna la pat, dieta sanatoasa. Cazuri grave: tratament medicamentos.

12. HIV/SIDA

Virus care slabeste sistemul imunitar pana il face incapabil sa mai lupte cu bolile: provoaca SIDA, un grup de boli grave. Virusul HIV se transmite prin sange infectat, sperma, secretii vaginale, lapte matern, intra in sange printr-o rana sau prin mucoasa in timpul sexului vaginal, sexului oral, sexului anal, prin folosirea acelor infectate, care se injecteaza drogurile, precum si prin alaptare.
Simptome: HIV nu prezinta simptome de obicei. Testele de sange arata anticorpi ai HIV. Pot trece ani pana ca SIDA sa se declanseze. De-a lungul acestei perioade persoana infectata poate transmite HIV, practic fara sa stie! Primele semne ale SIDA: infectii cu ciuperci parazitare, transpiratii nocturne, pierderi in greutate. Boli legate de SIDA: pneumonie, cancer.
Tratament: incurabil. Nu exista vaccin. Pentru HIV anumite combinatii de medicamente, care cuprind inhibitori protezici incetinesc virusul. Pentru SIDA, exista medicamente care incetinesc evolutia bolii, insa tratamentul trebuie instituit din timp si respectat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Creează nouă...