Sari la conținut
  • entry
    1
  • comments
    11
  • views
    488

About this blog

descopera-salonul-nostru-ador.thumb.jpg.07fb9de24761feb32754f6f963317118.jpg

Masajul definitie
Masajul consta în prelucrarea, metodica si mecanica, a partilor moi ale corpului prin procedee manuale si instrumentale în scop fiziologic, profilactic si terapeutic.
1. Scopul fiziologic – vizeaza îmbunatatirea proprietatilor fizice ale tesuturilor si stimularea functiilor importante ale organismului (circulatia). Din aceasta cauza masajul a devenit o metoda curenta de refacere a sportivilor.
2. Scopul profilactic (de prevenire) – se refera la mentinerea starii de sanatate, cresterea rezistentei organismului la oboseala.
3. Scopul terapeutic – masajul este folosit în tratamentul complex al diverselor boli.
Masajul este mijloc pasiv de recuperare (pacientul nu este solicitat) si mijloc specific al recuperarii medicale.

Masaj de intretinere
Masajul de intretinere este masajul care se face cel putin o data pe saptamâna si are ca scop mentinerea organismului într-o buna stare de sanatate, o functionalitate perfecta si un tonus ridicat. Tehnica este de aplicare a unor manevre si procedee specifice care au ca scop o mai buna activare a circulatiei sanguine la nivelul fiecarui segment si organ, realizarea unei elasticitati a pielii si a articulatiilor, ajuta la relaxarea si tonifierea musculara specifica unui organism sanatos, înlatura starea de oboseala prin relaxarea sistemului nervos si a celui hormonal. De asemenea, masajul de relaxare poate realiza o eliminare mai rapida a toxinelor din organism si o regenerare mai buna a tesuturilor.

Este recomandat tuturor persoanelor sanatoase, indiferent de vârsta, care doresc sa îsi mentina starea de sanatate si sa previna orice boala. Masajul de întretinere se adreseaza întregului organism si fiecare parte a corpului beneficiaza de manevre adecvate zonei respective. Dupa caz acest masaj se poate face cu ulei, crema sau combinati de uleiuri sau creme, pot avea durate si intensitati diferite. Efectul unui masaj de întretinere se vede imediat, dupa starea ce se instaleaza dupa fiecare masaj si în decursul timpului, cu efect de sanatate îndelungata.

Este recunoscut faptul ca e mai bine si mai ieftin sa te menti sanatos decît sa astepti sa te înbolnavesti si apoi sa te tratezi. Medicamentele clasice pot fi nu numai foarte costisitoare dar si cu efecte secundare negative, încât e de preferat sa fie luate masuri profilactice care includ masajul de întretinere, o viata mai echilibrata, o alimentatie sanatoasa precum si practicarea sportului.

Masaj sportiv
Acest masaj este adresat sportivilor care fac sport de performanta sau de agrement. Are mai multe roluri si difera de la sport la sport, difera dupa activitatea competitionala si locul ce il ocupa in cadrul unei competiti sau antrenament.

In sportul individual de inalta performanta, sportivii isi aleg un maseur care ii are in ingrijire intreaga viata, il insoteste la antrenament la competiti in stagiile de pregatire si recuperare.

Exista mai multe feluri de masaje sportive:
1. Masajul de incalzire, care se face la inceperea unui antrenament, competitie sau concurs. Are rolul de a incalzi corpul si anumite lanturi musculare mai solicitate in respectivul sport, cu scopul de a scurta incalzirea sau a evita anumite intinderi sau rupturi musculare.
2. Masajul efectuat in pauzele dintre doua reprize sau probe, care are ca scop relaxarea unor musculaturi solicitate in exces, sau incalzirea unos muschi ce vor fi solicitati.
3. Masajul de revenire dupa efort care se face la sfirsitul unei competiti sau probe sportive, care are rol de eliminare mai rapida a acidului lactic acumulat la nivelul anumitor muschi, relaxarea generala si recapatarea functiilor unor organe solicitate cum ar fi inima si plamanii.
4. In sporturile care necesita o forta mare (haltere, aruncari) masajul inaintea fiecarei incercari trebue sa tonifice muschii solicitati.
5. In sporturile de mare concentrare (scrima,box) relaxarea fizica si mentala dupa fiecare repriza este esentiala prin masaj relaxant.
In orice sport pot aparea mici incidente sau accidentari care pot compromite participarea sportivului si unele dintre ele pot fi inlaturate prin masaje scurte dar eficiente. Dupa unele accidentari, pentru recuperarea mai rapida un program judicios de masaje de recuperare readuce mai curind sportivul intr-o buna forma competitionala. Masajele de intretinere pentru sportivi sunt necesare in perioada de refacere si odihna, iar dupa o perioada foarte solicitanta citeva asaje de relaxare ii poate reface starea psihica si fizica.

Beneficiile masajului

Femeile, in special, sunt innebunite dupa masaj si multe dintre el ar plati sume destul de mari pentru o ora de masaj . Desi la prima vedere masajul pare un moft sau o modalitate de rasfat, acesta aduce cu sine o serie de beneficii pentru sanatatea organismului, mai putin cunoscute de practicante .

Fie ca te duci la un salon de masaj, apelezi la un maseur pentru masaj sau iti rogi sotul sa iti faca masaj, dupa numai cateva minute de alint, organismul tau intra intr-o stare de relaxare completa, insotita de o usoara somnolenta.
Iata cateva dintre beneficiile masajului:

Stimuleaza circulatia sangelui

Masajul stimuleaza circulatia sangelui si imbunatateste tesuturile pielii, oferind epidermei un aspect mai tanar, mai frumos, mai hidratat si mai intins. De asemenea, prin imbunatatirea circulatiei sangvine, vei scapa de problema mainilor si a picioarelor reci, atat de dureroasa si chinuitoare, mai ales daca masajul este facut cu un ulei esential de scortisoara.

Infrumuseteaza pielea

Prin masaj, pielea capata un aspect mai frumos nu doar datorita stimularii circulatiei sangvine, ci si pentru ca indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii. De asemenea, dupa un masaj cu uleiuri hidratante, pielea ramane parfumata si puternic hidratata.

Indeparteaza celulita

Masarea temeinica a pielii te poate scapa de inestetica celulita dupa cel putin 10 sedinte. Desigur, rezultatele pot fi mult mai intense daca in paralel se tine o dieta alimentara sanatoasa si se face mult sport.

Reduce stresul

Un masaj bine facut te poate relaxa atat din punct de vedere fizic cat si mental, astfel ca este mai mult decat bine venit dupa o saptamana de munca asidua, stres si probleme cotidiene. Un relaxare poate face chiar cat o saptamana de odihna.

Reface trupul in perioada de convalescenta

Masajul terapeutic are efect de ameliorare a trupului in perioada de convalescenta, care a suferit diverse traumatisme, boli sau accidente. Spre exemplu, persoanelor care au avut mana in gips li se recomanda masajul terapeutic pentru a grabi vindecarea membrului rupt/fracturat.

Masajul poate fi facut chiar si acasa, cu ingrediente naturale, chiar din bucatarie: ulei de masline, miere, smantana etc. Iti poti masa singura mainile, picioarele, abdomenul, tamplele sau ceafa pentru a obtine rezultatele dorite.

Erotic Masaj Bucuresti - Masaj Erotic Ador Bucuresti - Masaj Erotic Exploziv Ador Bucuresti - Masaj Cu Finalizare Ador Bucuresti - Masaj Fantezie Ador Bucuresti - Masaj Ador Bucuresti - Salon Masaj Erotic Ador Bucuresti

Entries in this blog

Masajul si avantajele lui

Masajul definitie Masajul consta în prelucrarea, metodica si mecanica, a partilor moi ale corpului prin procedee manuale si instrumentale în scop fiziologic, profilactic si terapeutic. 1. Scopul fiziologic – vizeaza îmbunatatirea proprietatilor fizice ale tesuturilor si stimularea functiilor importante ale organismului (circulatia). Din aceasta cauza masajul a devenit o metoda curenta de refacere a sportivilor. 2. Scopul profilactic (de prevenire) – se refera la mentinerea starii de sanata
×
×
  • Creează nouă...