Sari la conținut

Efectele negative ale masturbarii asupra erectiei si orgasmului


escorte.bucuresti

Recommended Posts

Efectele negative ale masturbarii asupra erectiei si orgasmului

Pentru femei, o data ce ai ajuns deja la un orgasm dupa ce te-ai auto-stimulat, ca sa ajungi la urmatorul – in decurs de cateva ore – iti va fi mai greu, insa acest efect are loc doar pe termen scurt. Pe de alta parte, daca urmeaza sa faci sex cu partenerul si te temi ca ajungi la orgasm prea repede, te poti masturba inainte.

In cazul barbatilor, dupa ce se masturbeaza o data, a doua erectie va fi mai slaba ca prima – la fel se intampla si dupa o partida de sex, daca ar mai urma una la scurt timp, erectia nu ar mai fi la fel de puternica.

De asemenea, el nu va mai ejacula la fel de repede a doua oara. O alta problema cu care se pot confrunta barbatii care se masturbeaza des este sa le scada numarul de spermatozoizi, insa acest lucru se intampla doar daca se auto-stimuleaza de mai multe ori pe zi sau in fiecare zi. Și acest efect negativ este temporar, pentru ca daca rareste momentele in care se satisface, numarul revine la normal.

 

Masturbarea si sentimentul de vinovatie

Conteaza foarte mult mediul in care ai crescut: daca ti s-a spus din adolescenta ca este gresit sa te masturbezi, ca oamenii normali nu fac acest lucru, ca este un tabu, atunci cu siguranta te vei simti vinovat/a atunci cand te vei masturba. Vinovatia se poate manifesta in mai multe forme, nu doar ca emotie, ci poti avea dureri de cap, poti simti anxietate sau iritabilitate, furie.

Masturbarea compulsiva

Atunci cand te masturbezi foarte des si deja nu mai este o forma de placere, ci mai degraba o forma de relaxare, inseamna ca ai ajuns sa te masturbezi compulsiv. Ca si in cazul drogurilor, auto-stimularea sexuala poate deveni o adevarata dependenta, care iti poate cauza probleme si in alte departamente ale vietii tale – la serviciu, in relatia de cuplu, in familie.

In cazul in care ajungi sa ai o astfel de dependenta, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa mergi la un psihoterapeut sexolog care te poate ajuta sa te confrunti cu aceasta problema.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Ai lipit un conținut cu formatare.   Elimină formatare

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează nouă...